Вижте всички статии

Въпроси свързани с безопасността

Въпроси свързани с безопасността

 


Безопасни ли са ароматните свещи?


Потребителите могат да бъдат сигурни, че една добре изработена и правилно изгорена свещ, независимо дали е ароматизирана или не, ще гори безопасно. Няма известни опасности за здравето, свързани с употребата на ароматни свещи, ако ароматите са одобрени за използването им при изработката на свещи. Тези аромати и есенции не отделят токсични химикали.


Безопасни ли са свещите, направени от восъци на различни основи?


Валидирани научни изследвания показват, че всички основни восъци за свещи проявяват едно и също основно поведение при изгаряне и произвеждат практически идентични странични продукти от горенето, както по отношение на състав, така и на количество. Към днешна дата никое рецензирано научно изследване не е събрало или анализирало каквито и да било данни за емисиите на който и да е восък за свещи, включително парафин на петролна основа, и доказало, че са вредни за човешкото здраве.


Съдържат ли свещите летливи органични съединения?


ЛОС са съединения, които се състоят основно от въглерод, кислород и водород, които могат да се изпарят във въздуха. В допълнение към способността му за изпаряване, можете да идентифицирате ЛОС по способността си да ги помиришете. Следователно почти всички ароматни съставки в една свещ са ЛОС.

Не всички ЛОС са лоши, за разлика от това, което може би сте чували до сега от медиите. Всеки път, когато влезете в ботаническа градина или гора, сте заобиколени от ЛОС от растенията. Много ароматни съставки в една свещ са идентични с ЛОС в природата. Други ароматни съставки не съществуват в природата, а вместо това се произвеждат в лаборатория.

 

Нивото на безопасност на аромата не зависи от това дали идва от природата или от лаборатория. За да се гарантира, че ароматите (ЛОС) от свещи са безопасни, формулите на ароматите се преглеждат спрямо стандартите за безопасност, установени от Международната асоциация за аромати (IFRA). Всяка съставка в аромата и крайния продукт трябва да отговаря на спецификациите, определени от IFRA, за да бъде в съответствие със стандарта. Ако ароматът и продуктът отговарят на стандарта, тогава летливите органични съединения на аромата в този конкретен продукт се считат за безопасни за употреба от човека.


Ароматизираните свещи предизвикват ли астма или алергии?


Въпреки че милиони хора редовно използват ароматизирани свещи без никакви отрицателни ефекти, винаги е възможно конкретен аромат да предизвика негативна реакция при много малък процент от по-чувствителните хора. Хората с известна чувствителност към определени аромати трябва да избягват свещи с тези аромати. Освен това потребителите трябва да помнят да горят всички свещи, независимо дали са ароматизирани или не, на добре проветриво място.


Трябва ли да се тревожа за оловни фитили в свещи?


Категорично НЕ!

Ние от Dandelion Luxury Company използваме 100% чисти памучни фитили, без съдържание на олово.


Ароматизираните свещи произвеждат ли повече сажди от свещите без аромат?


Маслата, открити в някои аромати, могат леко да увеличат минималното количество сажди, произведени от свещите, но дължината на фитила и смущението на пламъка са основните фактори, които влияят на саждите в правилно формулираните свещи. Моля, спазвайте инструкциите за употреба, които се намират на  дъното на всеки съд. Можете да ги намерите и в нашият сайт на следният линк: 

Моля, свържете се с нас, ако имате допълнителни въпроси на brandcompany.eu@gmail.com. Също така можете да ни последвате и да зададете Вашите въпроси в Instagram страницата @dandelionluxury.


Вредни ли са саждите от свещи?


Минималното количество сажди, произведени от една свещ, са естественият страничен продукт от непълното изгаряне. Саждите от свещи се състоят основно от елементарни въглеродни частици и са подобни на саждите, отделяни от кухненски уреди при готвене. Тези ежедневни домакински източници на сажди не се считат за проблем за здравето и са химически различни от саждите, образувани от изгарянето на дизелово гориво, въглища, бензин и др. 

Производството на сажди от свещта може също да бъде сведено до минимум по следните начини: Подстрижете фитила 0.5см преди всяка употреба, за да осигурите подходяща височина на пламъка, поставете свещта далеч от течения, за да избегнете трептенето на пламъка, и се уверете, че резервоарът от восък е чист и не съдържа отломки.


Какъв вид химична реакция възниква при горенето на свещ?


Когато запалите свещ, топлината на пламъка разтопява восъка близо до фитила. След това този разтопен или течен восък се изтегля във фитила чрез капилярно действие. Топлината на пламъка изпарява течния восък, за да се получат водни пари и въглероден диоксид (същите странични продукти, които хората произвеждат при издишване). 

Остави мнение/коментар

    Все още няма коментари