Вижте всички статии

Характеристики и подробности за свещите

Характеристики и подробности за свещите

Какъв е съставът на свещите? 


Най-често използваният восък за свещи е парафинът. Често в производството на свещи се използват и други восъци: пчелен восък, соев восък и палмов восък. Парафинът, който се използва в производството на свещи, осигурява мекота и удължава времето за горене.

 

Авторските свещи нa Dandelion Luxury Company са произведени от 100% висококачествен парафин. Той е химически стабилен, не реагира, не е инертен, няма токсичен и дразнещ ефект върху кожата и очите.
 

Съгласно разпоредбата на информационният лист за  безопасност парафинът, който се използва за нашите свещи, не съдържа опасни вещества и смеси, и не е класифициран като опасен. 


Какви фитили и есенции използвате?


Нашите фитили са изработени от 100% памук, без олово. Всички наши свещи съдържат напълно чисти ароматни есенции и композиции, които са сертифицирани от IFRA и отговарят напълно на техните стандарти. IFRA е Международната асоциация за аромати, която създава световно признати стандарти за регулиране на безопасността от употребата на ароматни съставки.  

 

Ароматите, използвани за нашите свещи, също така са класифицирани в съответствие с европейските разпоредби, свързани с безопасност при използването им в производството. Това прави нашите свещи безопасни за Вашето здраве, когато се използват отговорно, следвайки инструкциите за употреба!  


Някои видове восъци за свещи по-добри ли са от други? 


Доказано е, че всички видове восъци за свещи, класифицирани като безопасни и качествени, горят чисто, безопасно и по един и същи начин.  


По-безопасни ли са свещите, направени от „естествени“ съставки?  


Не е задължително. Dandelion Luxury Company предлага продукти, за които се използват висококачествени съставки, които са безопасни и одобрени за употребата им в производството на свещи. 


Как се правят свещите? 


Съвременната технология е въвела голяма ефективност и контрол на качеството в производството на свещи. Нашите свещи не са промишлени. Те са нишови и бутикови продукти, които се изработват изцяло ръчно в лимитирани количества, като отговарят на всички международни и европейски изисквания за производство и безопасност.

 

Процесът на производството им започва от правилното рециклиране на бутилките за вино, които използваме като съдове за нашите свещи. Това се осъществява от специализирани професионалисти, които прецизно и ръчно изрязват всяка бутилка, и осъществяват всички процеси до получаването на крайният съд. В специализирано ателие за производство на свещи, процесът продължава и в готовият съд се поставят и фиксират фитилите, а след това прецизно се излива восъчната смес във всеки съд.     


Обичам ароматните свещи. Защо производителите на свещи не добавят много повече аромати в тях?   


Има максимално количество аромат, който може да се добави към една свещ, за да гори чисто и правилно.


Какъв е интензитета на вашите свещи?  


За да постигнем най-добрият продукт, нашите специалисти създадоха специални формули от ароматни композиции, за да постигнат най-добрите аромати, интензитет и качество на горене. Нашите свещи горят, така че ароматните нотки да достигнат до Вас по най-добрият и деликатен начин, когато ги запалите.

 

Позволете ни да заявим, че не бихме искали да Ви предоставим свещ с аромат, който ще Ви причини главоболие, а да оставим усещането, предадено от аромата, да премине през Вас и да го почувствате по нежен и деликатен начин, за да се насладите на изживяването. Ние използваме чисти и безопасни суровини в нашите продукти.

 

Нашите свещи са с концентрация на етерични есенции от 18%, от която сме сигурни, че ще получите максимално добро и качествено изживяване, спазвайки инструкциите за употреба. 

 

Всяка свещ от колекцията на Dandelion Luxury Company e подходяща за употреба и при по-големи пространства: хотели, спа центрове, ресторанти и др.


Как правилно да горим свещите си? 


Моля, прочетете инструкциите и указанията за употреба тук:  съвети за употреба и предпазни мерки (dandelionluxury.com)


Защо използвате двойни фитили? 


Използваме двойни фитили, изработени от 100% чист памук, без съдържание на олово и други метали. По този начин постигаме значителни предимства пред свещите с един фитил.

 

Двойните фитили допринасят за много по-чисто, по-ефективно и по-добро разгръщане на ароматите. В допълнение към това, нашите свещи са специално проектирани, за да бъдат максимално ефективни през целия си живот, като освобождават любимите Ви аромати, създавайки двойно по-прекрасна и успокояваща атмосфера. 


Как да се грижим правилно за фитилите?   


Винаги палете и двата фитила при употреба, за да сте сигурни в правилното горене на свещта. Изрязвайте фитилите на свещите си до правилната дължина от 0.5см преди всяка употреба. Това е идеалният размер на фитилите.

 

Дългите фитили предизвикват дим, а късите фитили - слаб пламък. Направете това старателно, като не позволявате на изрезките да попадат в съда и восъка. 


Защо шишетата за вино, които използвате не са еднакви? 


Тъй като нашите свещи са изработени в рециклирани бутилки от вино, които са спасявани една по една и са обработвани изцяло ръчно, всяка от тях е различна и уникална. Това не трябва да ви притеснява, защото всеки път ще имате визуално по-различна свещ. Колко по-прекрасно може да бъде всичко?

 

След като вашите свещи свършат, можете лесно да почистите бутилката и да я използвате за декоративни цели, след като премахнете излишният восък и фитилите.


 Защо понякога свещите могат да имат визуално по-тъмни и по-светли зони?


Въпреки че свещите ни са произведени отлично, както по отношение на качество, така и по отношение на детайлите, понякога разликата в температурата (прекалено ниска/прекалено висока), при която се транспортират, може бъде причина за потъмняването на определени зони по свещите. Не трябва да се притеснявате, тъй като това по никакъв начин не уврежда свещите и не причинява никаква разлика в тяхното горене. Нашите свещи ще продължат да имат отлични свойства на горене и разпространяване на аромати.


Защо не използвате декорации като сухи цветя и канелени пръчки в самата свещ?


Това е тема, на която придаваме голямо значение. В това отношение Dandelion Luxury Company действа изключително деликатно. Много е важно за Вашето здраве и безопасност, фитилите на свещите да се пазят далеч от всякакви предмети, които могат да се запалят. Поради тази причина ние не използваме сухи цветя, пръчици канела или естествени камъни.

 

В случаите, когато се използват, тяхната роля е изцяло декоративна. Ние не сме привърженици на този вид декорации, защото носят риск, а ние винаги се стремим да ви представяме най-добрите, най-качествени и безопасни продукти. Терапевтичните камъни и кристали могат да се използват по много начини, за да се възползваме от тяхната енергия, но ние не смятаме, че правилното им приложение е в самата свещ.  


Как да съхраняваме свещите си?  


Винаги проявявайте любов към Вашите свещи. Това е най-добрата грижа за тях. Трябва да имате предвид, че всяка свещ има живот. Съхранявайте ги на място, далеч от слънчева светлина и преки източници на топлина. Пазете от деца и животни. Моля, винаги следвайте инструкциите за правилна употреба и грижа, които можете да намерите тук: съвети за употреба и предпазни мерки (dandelionluxury.com)


Свещите тествани ли са върху животни? 


Категоричният отговор на този въпрос е НЕ! 


Можем ли да рециклираме стъкления съд, след употребата на свещта? 


Разбира се! Вече знаете, че нашите стъклени съдове всъщност са истински бутилки от вино, които спасихме и превърнахме в прекрасни свещи. Можете да ги рециклирате отново, като по този начин ще подкрепите нашата идея “Нулеви отпадъци”. След като приключите с употребата на свещите си, премахнете внимателно остатъците от восък и фитилите. Направете това без да използвате остри предмети, за да предотвратите евентуални наранявания и счупвания на съдовете си. Измийте ги с топла вода и сапун, след което можете да ги използвате за Вашите креативни идеи, като например да засадите растения в тях за дома или офиса си.

 

heart

Остави мнение/коментар

    Все още няма коментари